tHat tHiNg i d0


i’m an expert in..
April 30, 2008, 7:38 pm
Filed under: Uncategorized

there’s no doubt .. i’m an expert in wasting my precious time . read n learn. haha..

1) bace status ym org len .. pastu kjap2 tgk lg skali.. kot2 terlepas status yg lawak takpn bajet2 jiwang org len.. haha..

2) tgn gatal2 gerakkan mouse utk main game minesweeper . smgt nk pecahkan record best time sendiri.. padahal game tu x best pun..

3) nyanyi sorg2 gne lyrics kat winamp tuh… ( normal rasenye yg ni .. rasenye laa.. )

4) bace chapter 4 A data comm ni dr kol baper tadi.. tak abih2 gak.. last2 g update blog.. ape kejadah nye tah..

5) notes2 rasenye lg bnyk conteng2 ngan lukis2 takde makne dr salin ape lecturer tulis kat dpn.. konon2nye lukis logo company aku laa..

6) g bukak utorrent.. pastu tgk speed die.. dgn hrpn speed die naik tiap kali tgk.. bile tgk speed die.. bleh plak tggu lame2 smpai puas ati mmg speed die cenggitu..

7) ares pon same laa.. sibok je nk cek.. bile nk siap lagu2 aku dload.. laju ke tak .. ade org yg share file x..

8) tgk tv sbg fevret masa lapang

entry ni tanda protes aku ngan diri sdri yg buang mase tak tentu pasal.. exam final 2 minggu lagik.. waaaa.. sadis btol laaa kekritikalan virus malas aku ni.. camno nk skor ni.. tiap2 sem asek las menet study je..

kamon2.. u ken du it.. hahaha..

nota kaki semut : slmt study superhero2.. superhero pn kne amik exam.. tugas menyelamatkan dunia jgn dilupakan..

Advertisements


a reminder for betmen
April 29, 2008, 4:38 am
Filed under: betmen n lagenda

163 remaja bermotosikal terkorban dalam tempoh dua bulan

KUALA LUMPUR 28 April _ Seramai 163 remaja berusia 16 hingga 20 tahun terbunuh dalam kemalangan melibatkan motosikal bagi tempoh dua bulan pertama tahun ini.

Golongan penunggang serta pembonceng pada usia itu mencatatkan kematian tertinggi iaitu kira-kira 15.4 peratus daripada jumlah keseluruhan kemalangan di negara ini.

Ketua Pasukan Trafik Bukit Aman, Datuk Hamza Taib berkata, punca utama peningkatan jumlah kemalangan dan kematian melibatkan golongan muda itu adalah sikap pemandu yang negatif, cuai dan suka memandu laju.

“Golongan ini gemar menunggang secara berbahaya dengan mengangkat tayar hadapan motosikal dan terus memecut walaupun sewaktu lampu isyarat berwarna merah bagi menarik perhatian orang ramai.

“Mereka lebih mementingkan keseronokan tanpa mempedulikan keselamatan diri mahupun pengguna jalan raya yang lain,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata, tindakan penguatkuasaan yang lebih tegas akan dilakukan bagi menangani masalah ‘kegilaan’ golongan remaja itu.

Polis, tegasnya, akan mengadakan operasi besar-besaran secara berterusan bagi menangani masalah itu.

Hamza berkata, kesalahan lain yang sering dilakukan penunggang motosikal ialah tidak mempunyai cukai jalan atau pun cukai jalan sudah tamat tempoh.

Beliau memberitahu, sehingga Februari lalu, seramai 1,060 pengguna jalan raya terbunuh dalam 972 kemalangan maut di seluruh negara.

Menurutnya, daripada jumlah itu, sebanyak 40 pengguna jalan raya (3.8 peratus) yang terlibat adalah mereka yang berusia 11 hingga 15 tahun.

SUMBER : UTUSAN

nota kaki gajah : pandu cermat.. insyaAllah selamat..



keluangman..
April 28, 2008, 5:32 pm
Filed under: Uncategorized

korg bleh laaa g melawat page ni..

http://keluangmaniax.blogspot.com

ni blog salah sorg kartunis yang terlibat menjayekan siri kartun keluangman..

kot laa korg minat cite ni dolu2..

kartun keluangman .. hero malaysia paling sempoi..

chiao~

nota kaki rimau : sape suke keluangman.. angkat jari kaki sebelah kanan yang tengah2!!



April 26, 2008, 5:05 pm
Filed under: betmen n life

doakan aku hadapi hidup dengan lebih baik. time kasih..



Runaway Jury
April 25, 2008, 7:26 pm
Filed under: betmen n the movies

baru je abis tgk muvi Runaway Jury.. sebuah movie yg d adaptasi dr novel john grisham..
antare novelist terfemes kat dunia.. genre movie ni.. thriller..

Awesome giler beb.. x bley blah die punye best..
ya2.. fine.. cite tu citer lame.. outdated..
xde hal laaa.. layan cite lame yg best lagi layan.. dr tgk wayang kat panggung yang blm tentu best.. kan2?
hehe..

anyway Runaway Jury ni cite pasal ade sorg mamat ni appointed as a jury dlm satu trial pasal
kes penggunaan senjata.. dlm cite ni mamat ni blakon sbg juri ke – 9.

cite ni awal2 dh menarik.. mcm mane mamat yang name nicholas (john cusack) manipulate judge utk dpt
tmpt sbg sbhgn juri2 yg buat kptsn..

pastu.. dgn kddkn dia sbg juri.. nicholas melalui awek nye yg cun, marlee(rachel weisz) offer peguam bela ngan pendakwaraya
kes ni utk dpt kn duet.. nick n marlee buat peguam2 ni pcaye yg nick bley control decision sume2 jury tu laa..

dalam cite ni.. pendakwa raya x brape pntg sgt watak nye.. tp yg memainkan watak utame ialah seorg pakcik tua
yang blakon sbg agen utk select juri on behalf of pendakwaraya.. dengan kebolehan die bajet personaliti seseorang
pakcik ni dgn yakin nye aa pcaye yg juri yg d plh kedua-dua side peguam akan memihak kpd pendakwa raya..
aku cite balik mmg arr x best je bunyik nye.. mane nk reti cite balik.. korg g aaa tgk sdri.. cite sume kang.. ade plak yg x rase saspen.. haha..

crite ni sgt menarik bg aku sbb :

1- crite ni buat aku kagum dgn kebijakan manusia yg buat crite ni.. sampaikan.. aku rase cam nk tpuk tgn bile
hbs tgk .. tp mmg dh tepuk pn.. gle x gile.. lantak aa.. kesah ape kan.. haha..

2- plot saspens terselit kat tmpt yg kene pada masanya.. wlaupn crite ni x de laa meletup2 kerete ke.. ataupn scene
hantu tibe2 muncul dpn mate ke.. tp still.. plot cite die mampu buat korg tunggu nk tau ape jadi pastu..

3- crite yg realistik.. tak melalut ke alam fantasi.. real things happened to real human..

4- lakonan sempoi john cusack.. ngan awek die mmg superb.. bleh byg laa watak tu hidup ats muka bumi ni..
watak nicholas tu kalo ikutkan die just seorg pekerja kat kedai game je pn.. tp personaliti die as a juror .. die punye
muke innocent.. mmg laa buat korg rase die plakon yg gifted gle.. marlee tu pn same gak.. watak as marlee tu realistik
.. sbb pe.. walaupn die sbg pompuan yg nmpk sgt tgas.. keras.. dan kuat .. tp pengarah stil tonjolkan other side of her
yg akan bisa buat lu pikir.. apa pasal pompuan ni sanggup buat camtu ????..

5- crite ni bg inspiration kat aku.. inspiration pasal pe? haha.. x ley bgtau..

6- ntah laa.. ape lg sbb nye.. tp aku suke genre thriller.. penuh ngan satisfaction ble cite tu abis.. haha..

ok laa.. tu je kot review runaway jury.. kalo nk tau lebih lanjut.. g laa dload.. or bace version asal dlm buku..
ade sket changes dr buku ke movie.. mengikut incik wikipedia.. dlm buku.. bukan pasal kes syarikat senjata api..
tp pasal syarikat tobacco..


chiao!!



yela2.. nk update laa ni..
April 22, 2008, 9:56 am
Filed under: betmen n skool

hihi.. blom bsawang lg laa…

arini mock meeting technical communication.. kol 11 pg td.. kat bilik tutor foe yg kecik tu.. lps dpt msg anne meeting stat awal dr yg spatutnye.. menggelabah cam ayam laa aku nek moto aku tu ( tett!! 1st time incik lagenda enteprem) hihi..

seb bek smpai tepat pade masenye.. time kasih laa incik trefik light ( ) ( ) ( ) sbb sporting gle arini.. ..

pastu betmen arini bertindak sbg incik mister chairperson utk grup die laa.. haha… agak nye sbb kelam kelibut menunggang moto sambil pressure miss diana yg sebok2 nk kaco 3 minute mase utk prepare.. make.. hasilnye.. meeting slamber ceria laa.. siap ade kuar slang2 manglish laie.. hiho.. tajuknye sgt laa bosan.. ade ke kene bncg pasal masalah disiplin pekerja company ngan laptop ilang.. alahai.. maleh den..

yg plg serabut skali td .. bad aaa.. haha.. x pueh ati x dpt ckp bnyk kali.. haha.. sape soh jd seketeri aku.. mmg aku x pasan aa ko angkat tgn kat sebelah ko..) sori ye incik sinbad.. meeting srm nnt ko ckp laa puas2.. haha.. ( ye laa.. presiden kene laa ckp bnyk.. takkan treasurer kot 😛 )

hee.. arini tikus mengganas laie.. apo kojadah eh.. den pon x paham.. suke bebenor gigit wayar tenet bilik depan.. syaher ngan pakmat aa ni.. tah perise ape tah diorg sapu kat wayar tu.. excited bebenor tikus tu gigit.. kasihan2… igt nk pnjm rabbit dynat tu.. ganti kucing .. tlg tgkp kn tikus tu.. haha… tp ape kan daye.. rabbbit dynat dh takde.. (mati ke ilang weh? ) lgpn.. kat umah ni ade org takut ngan rabbit.. haha.. teetttt!!

k2.. x reti laa tulih pnjg2.. bg sebulan ye.. nk bg lawa2 blog ni.. wat mase ni.. korg layan je laa ngan blog yg sgt kosong ni.. nk kalerful2.. amik mase.. br blaja laa katekan..hihi..

nota kaki itik : timo kasih laa pengunjung2 blog den ni.. tak dapek den nk luah kan dgn kato2 mahupun puisi dan sajak utk menggambarkan betapo terharu nyo den dgn respon2 yang incik2 sume bg..

nota kaki ayam : hari ni SELASE SERABUT SEKSI ( mai laa kate .. tett!! )

yela2.. nk abih laa ni.. chiao!!



[bAcKspAcE]
April 20, 2008, 3:36 pm
Filed under: Uncategorized

betmen dgn ini berjanji utk avoid using backspace bnyk sgt waktu post entry dlm blog ini.. i’m trying to be true to my self.. hoho.. sebenarnye mase first ayat tadi dh tertekan backspace dh pn.. tapi takpe.. mule2 mmg susah.. lame2 biase laa tu.. haha..

buat mase ni.. takde sape lg yg tau pasal blog ni.. good for a beginner like me.. x ready lagi nk terime kritikan.. haha..

knape ‘that thing i do’ as a tittle? ape x de bahase mlayu yg best ke nk buat tittle? haha.. xde pe reason pn.. saya masih pencinta bahasa ibunda… ( dan2 laa aku gne bahasa baku =p ) ..

currently layan lagu lama group THE WONDERS.. tajuknye that thing you do.. so.. dr situ laa dpt idea utk jadikan tittle blog ni..

anyway.. first post finally dilancarkan.. tepuk tgn sket.. haha..

ok chiao..

nota kaki ayam : sapo laa den punye first reader? haih.. nerves2.. haha..