tHat tHiNg i d0


Salam Ramadhan Kawan2.
August 31, 2008, 1:54 pm
Filed under: Uncategorized

Betmen hulurkan tangan, Ampunkan segala kesilapan,
Selamat menyambut Ramadhan, Semoga diberkati segala amalan,
Semoga kuat hadapi cabaran, Semoga iman dapat ditingkatkan.
Jom sambut Ramadhan. !

p/s : sahur nak makan ape ye? alaa.. takkan mamak fadhiya gak kot.. haih..




Salam Merdeka
August 28, 2008, 4:35 pm
Filed under: betmen n life

Atas nama cinta

Alunkan irama jiwa merdeka

Sampaikan salam ku pada semua

Kau

Aku

Dan dia

Kita rakyat Malaysia

Berpijak pada bumi yang kaya

Beratap langit bercahaya

Berteduh bawah rimbun tropika

Bayu..

Bawakanku khabar gembira

Malaysia makmur aman bahagia

Terbang hilang kocak derita

SALAM MERDEKA

51 tahun penuh drama.

betmen

29 ogos 2008

atas bumbung mengadap laut



Let’s Cook.
August 20, 2008, 6:40 pm
Filed under: Uncategorized

Definitely I’m not talking about

1- The Rock wrestling tagline ” Do you smell what the rock is cooking ? “.

or

2- David Cook, eventhough I kinda like “this is time of my life..bla3… ” song

I’m talking about Char Koey Teow. One of my favourite local dish besides tomyam & laksa.Since I move in to Dengkil for my degree in MMU Cyberjaya, i tried for few times cooking char koey teow for fun. The result ? I’m satisfied. I’m still amateur by the way. Acceptable I guess.

this picture is meant for decoration only. wait for my own char koey teow pic when someone buy me a camera. huhu..

Wanna know how to make your own Char Koey Teow? visit this site

I wish I can prepare a small “makan2” time where i can cook by myself for my friends and families .. I wonder when will it be? Let me have my intensive training first. Hahaha..

cute foot note : wondering why I’m posting this entry in English? No exact reason actually. lots of grammatical error in this post? correct me please. tq. chiao2. betmen gtg. somebody need me.



PAKCIK KAYOOO!!
August 14, 2008, 4:17 pm
Filed under: Uncategorized

sape nk rm20000? hohohoho.. 2 hari lpas mase layan 8tv quickie.. ade announcement..diorg skarang ni tgh cari idea2 yg gle hebat utk di jadikan tv show.. ape2 aje.. game show, drama, prtndgn etc..pemilik idea yg bertuah akan dpt duwet bnyk gle.. name masuk sbg pemberi original idea ..try laa wei sape2 yg terase ade idea best. dpt duwet bley laa share.. haha..jom2.. aku da start berangan nk bg idea ape nih.. padahal midterm ade 2 minggu depan.. AGM srm lagik.. haiyaaaa…. tp takpe.. Berangan asas kejayaaan !!

ni alamat website tmpt download form penyertaan:  www.bigidea.com.my



Public Transport From Betmen’s Point of View
August 8, 2008, 12:20 am
Filed under: Uncategorized

Betmen yang sepatutnye bleh terbang, mengambil langkah menaiki bas Transnasional dr Kulim utk pulang ke Kota Metropolis Dengkil. Tambang : RM 24.10    . Perjalanan bermula jam 10 pagi. Bas singgah Parit Buntar. Sampai Puduraya yang penuh dgn asap2 bas berkhasiat tinggi jam 415 ptg. Jadi ape masalahnye wei?

Mari belajar naik kenderaan awam bersama Betmen.

mula2.. jom kita tgk ape option public transport yang ade bile sampai kat Puduraya.

1. Turun dr puduraya, dptkn teksi, konpem bleh tido lena dan teksi hntr sampai depan pintu pagar rumah dengan kos mencecah berpuluh2 RM.. mungkinkah cecah seratus? segalanya mungkin di Lembah Klang. siapa tahu. anda nk cuba? sile2..

2. Dr puduraya, berjalan kaki naik tangga ke stesen LRT Plaza Rkyt, amik tiket ke Bndr Tasik Selatan. Panjat tangge menuju stesen ERL, beli tiket ke Putrajaya/Cyberjaya. Bile dh smpai, turun ke bhgn stesen bas, amik bas ke Dengkil. Bas yang ade sama ada Sri Indah takpun Metrobus. Option ni leceh gile sbb kne tukar2 train. kalo nasib baik, train x penuh. bleh laa duduk. tp ERL biasenye ade je seat. LRT konpem sendat, org balik keje maa.. tp perjalanan sekejap je naik ERL tu. Kos = RM 1.70 + RM 5.30 + RM 2.00 = RM 9.00    . Masa menunggu bas ke dengkil dr putrajaya, bleh thn lama, kecuali kebtulan bas tu smpai sebaik anda trn dr ERL. Ikut nasib laa kan. pastu x de train direct ke dengkil plak tu. kne jugak tunggu bas .

3. Dr puduraya, jalan kaki lintas jalan ke bus stop depan mydin yang ade A&W. Dekat je. Biasenye dh ade bas Sri Indah takpun Metrobus kat situ. Nk naik tnye laa dulu bas tu pegi mane. sbb kdg2 bas tu tulis je nk pegi tempat tu, tp kdg2 die ikut mood drebar gak. pandai2 laa dgr konduktor bas tu jerit name destinasi. dh sah bas tu ke dengkil? orait.. naik bas. byr rm 5. bas dh ramai org br die jalan. bas hntr direct depan taman perumahan aku kat dengkil tu. tp masalahnye ngan bas spesis nih, die akan suke suki menetapkan nk ikut jalan mane. kdg2 die amik highway 20 minit kl-putrajaya (cpt la sikit + x pyh berenti amik org ) tu n kdg2 dia lalu jalan biasa melalui ktm serdang. x paham? pk sdri. haha. so semalam, drebar bas tu dgn hati yang lapang pilih jalan yg melalui ktm serdang tu. dgn cuace hujan, jln jem org baru balik keje dicampur dgn berenti2 amik org dan demi menambahkan kehanginan penumpang2 bas, segenap presint yg ade kat putrajaya tu akan di pusing nye. dr presint diplomatik, presint 9 dpn flat hijau, smpai laa putrajaya sentral. presint x pnh aku tau wujud pn die lalu gak. lebih sprh mase perjalanan, habis kat putra je. choit. tp kelebihan die, tak pyh tukar2 train. dr pudu tu, hbs kan mase duduk atas kerusi je. hntr plak direct dpn taman. kos RM 5 . brape lame nk pegi dengkil dr KL? menurut drebar bas, sekurang2 nye 2 jam 25 minit diperlukan. wuu.. pukul 640 ptg baru smpai umah. warghh!!!!

KESIMPULANNYE : demi mengelakkan naik ERL yg agak mahal tu, betmen berjaya membuang masa mengusya kepelbagaian pendatang asing tanpa izin dan dengan izin kat dalam bas Sri Indah dr Puduraya tuh. di samping itu, dpt laa juge melihat pemandangan indah presint2 yang ade kat putrjaya sampai rase nk muntah muak nye. hebat2..

ape kate kome? stuju dgn pilihan Betmen? Cuti seterusnya, ape pilihan yg ptt teman ambil? x tau laa sbb ape, tp setelah trauma 2 jam lebih dlm bas sri indah, pilihan ke3 ttp nmpk lebih menarik berbanding pilihan ke 2. kedekutkah betmen? atau ade kah royalti dan byrn gaji dr filem the dark knight masih x mencukupi? joker dh balun semua ???

atau adakah ini membuktikan bhw yayasan telekom perlu meningkatkan tajaan nye kepada pemegang2 biasiswa? huh.. bijak jugak cdgn tu ye tak. sile fwd blog ini kpd En. Bahagia. moga2 YTM dpt menghayati keperitan yang ditanggung. ( Lagu tema Bersamamu TV3 berkumandang , kenyaringan suara Jaclyn Victor pasti menambat jiwa sensitip pegawai2 YTM ) Mudah-mudahan. hoho.

ape kata survey ?



10 on 10 picture !
August 7, 2008, 1:52 pm
Filed under: betmen n life, smart TAG

Setelah di tag oleh Alamanda Wonder Girl , berikut gmbr top 10 yg ade dlm laptop betmen. ade lg. tp 10 pn ok. ckp syarat. kan?

ahaha.. cameraman suruh kitorang konon2 gelak excited sbb menang..

trip aidiladha. tq tuan rumah.. raye taun ni jemput laa lagi .. tett!

blues atas buai kat tepi pantai.. hoho..

adegan wajib muda-mudi zaman skrg bile bergambar.. 1.. 2… LOMPAT !!

trip pngkln balak. . hoho.. best!

team dbt kmerdekaan @ unimap. quarter final.

Betmen . & . Sky .

zyedz. ganung. pikah katie. (-.-)v.

bbq @ astana. betmen tido. letih kipas ayam. haha..

1st time ice skating. haha. jatuh ke x? manede.. =P

ok. tu je.

sile buat tag :

—-> atie, syu, mh puteh, pakmat, skin, dynat & zyedz,

smuts foot note : agak-agak nye owner blog hoki & politik layan tak tag2 nih? haha..