tHat tHiNg i d0


25 Sept seems so far away.haha..
September 21, 2008, 10:21 pm
Filed under: betmen n life, betmen n skool

Yesterday all my troubles seemed so far away.
Now it looks as though they’re here to stay.
Oh, I believe in yesterday.
Suddenly, I’m not half the man I used to be.
There’s a shadow hanging over me.

And…

And it’s breaking me down
Watching the world spin round
While my dreams fall down
Is anybody out there?

It is breaking me down
No more friend around…
And my dreams fall down…
Is anybody out there?

All I have to do
Is think of me and I have a peace of mind
I’m tired of looking round rooms
Wondering what I’ve got to do
Or who I’m supposed to be
I don’t want to be anything other than me

can you guess from which song they come from?                                                                                              tolong laa layan aku. haha..

note : depressing week

Advertisements


cool cup !
September 17, 2008, 8:43 pm
Filed under: betmen n kisah2 penghilang stress

wew. aku jumpe gmbr ni kat deviant art. antara packaging design yg paling popular ah ni. no wonder laa kan . sape2 tgk pn mesti suke. cool gile. kalo budak2 tgk sah2 laa diorang nak. orang besar pn same je aku rase. bleh simpan buat koleksi. kan?

heh. name die pn best. CUP PETS . haha. kalo ade bentuk batman ngan superman kan bagus.

hahaha.

nanti name cup tu akan jadik ape?

CUP BAT ?

mcm cap ubat je.

yg ni pn best gak. tp praktikal ke? buah sebijik tu pn nk kene ade bekas khas?



i wanna go home..
September 16, 2008, 9:41 pm
Filed under: betmen n life, betmen n skool

lambatnye nk cuti. serabut kepale lutut sementare tunggu tarikh hntr asgmnt.. tarikh presentation nk sampai. huhu.. pas2 bleh balik.. naik train kali ni.. yahhhhaaa…. ari ba angre2…

lagu ni ditujukan kepade semua makhluk2 mmu yang sangap nak balik cuti raye. walau d mane jua kg anda cthnye putrajaya, jalan semangkuk empat taman istimewa, kulim bandar techno, bukit mertajam yg bajet best, kg tongkang pecah yg x de dlm google earth mahupun manir d kuale terengganu, gombak, kangaq, dan aloq staq, terime lah ucapan selamat struggle buat assignment sblm balik cuti. selamat berhari raye dgn notes. dan semoge selamat sampai semula ke kota metrofulus cyberjaya untuk menduduki exam. jgn buat alasan tiket bas xde plak ye. haha.. eh lupe. lagu yg ditujukan kepada anda semua ialah dr michael buble, yakni salah seorang penyanyi kegemaran betmen. hampir semua lagu die ade dlm playlist winamp. lagunye bertajuk home. walaupn lirik lagu ditujukan kepade awek nya yg berada jauh d kampung, tapi ttp sesuai utk korang semua layan blues karat sangap nk balik kg. sekian. selamat enjoy !



mim lam sin
September 16, 2008, 6:39 am
Filed under: betmen n life, politikus

btol ke ejaan tu? ke kene tambah alip? ke kene buang dua2 alip. takpe ah.. paham ar kot maksudnye kan.. sape bijak dgn sistem jawi sile btolkan ye.

lame x blog. haha. bukan takat bersawang dh ni. nk roboh dh pn. so entry kali ni skadar nk buang2 habuk sawang je. nnt dh start demam final x sentuh sgt dh blog ni. harap2 nye camtu laa . haha.. bajet konsentret nk study.

isnin lepas mmg disaster. demo mini project x menjadik. sir bryan ngan sir wong tanye mcm2.. haih. software x sempat upgrade sbb serabut repair pcb. wuu… last hope tinggal pade presentation. petang tu disaster bersambung lagi dengan paper tertunda power system. haih.. malang nye x leh jawab. warghhhhh… dok sebelah chap menambahkan lagi pressure. die siap mintak tambah2 kertas. orang blakang2 pn same. aku gak yg terkontang kanting cari idea nk penuhkan kertas. sampai minit2 terakhir tetap ade satu helai yg x bersentuh. huhu.. teruknye aku. final 60 % + asgmnt laa tempat bergantung. huhu.

owh. hari ni 16 september. SELAMAT HARI MALAYSIA !!

malas sebenarnye nk discuss perihal cerita2 politik sekarang ni. nak tak nak kene jugak amik tau. dua2 side. masing2 ade idea nye sendiri. tapi satu je yg aku x dpt faham lagi. adakah wakil rakyat yang berpindah parti wajar terus diterima rakyat sebagai pemimpin mereka. dah nama pn WAKIL RAKYAT. maksudnya walaupn sbg pemimpin, keputusan sebesar itu bukan hak mutlak mereka. pada pendapat aku yg x berape reti politik ni, orang mengundi kerana 3 sebab utama

1- calon wakil rakyat yg di undi memang bagus orang nye / manifestonye lebih meyakinkan dan mesra rakyat tanpa mengire parti yg diwakili

2- calon yg diundi at least ok lagi laa dr yg lagi satu calon/xmo calon lg satu menang/xde pilihan lg ok

3- atas dasar memilih parti, pakatan yang diwakili atau ciri2 sperti keturunan, agama dll calon itu……….

so adekah orang yang boleh di beli dengan duit wajar diterima? walau sebesar mana pun duet. wakil rakyat tetap wakil rakyat. memang laa ini cara yg pnts untuk bentukkan kerajaan. tp nampak kurang manis la pulak. macam rasuah je. melainkan orang yg melompat parti itu bersetuju berpindah tanpa syarat yang mementingkan diri sendiri seorang (cth nye duet , pangkat etc. ) plus ada sebab musabab yang menyebabkan hilang keyakinan dengan parti yang diwakili sekarang ( cthnye andai kata bnyk rasuah, kepentingan rkyt terabai, dasar2 yang tak tentu hala/krg bijak , tindakan yg mendedahkan negara kepada bahaya dr luar etc.) maka mungkin tindakan itu wajar. tapi ada baiknya pada pndgn aku, kembalikan kepada rakyat untuk tentukan. maksudnye wakil rkyt tu perlu kosongkan seat, isytihar pindah ke parti baru then buat la pilihanraya baru di kawasan orang yang nk lompat parti itu. cdgn nye laa.. itu pn kalau wakil rkyt tu sanggup laa.. haha.. mcm x je.

ok. mari tunggu dan lihat ape nak jadi pasni. 16 september baru je 14 jam 21 minit. ade lagi lebih krg 10 jam. walau apa pn yg terjadi, harapannya agar negara ku terus aman dan makmur sentiasa. terpelihara dari sebarang ancaman bahaya luar dan dalam.

ini pndgn peribadi. x mewakili mana2 parti. aku pn x pernah mengundi lagi.

p/s : err.. musykil aku dgn tindak tanduk USA. hmm..



Valid until July 2013
September 7, 2008, 3:12 pm
Filed under: Uncategorized

heh ! Believe it or not.. Ripleys pn malu2 ayam nak pcaye.. betmen gune U.O.X celcom prepaid plan, normal laa tu kan.. rate nye kire gempak gak laa.. then last week, around 2 @ 3 september 2008 baki prepaid gue around rm6 lebih.. tp dh expired. ok fine laa tu.. oleh krane bnyk nk kene msg2 org.. kene laa jugak topap.. tp memikirkn membazir laa pulak kalo topap rm 10 lg sdg kn baki belambak lg.. so, dgn malu2 nye betmen mintak kat ika transfer kredit rm1 jap.. masuk kelas ptg tu, trus bayar balik rm 1.50 kat ika tmasuk kos delivery :p haha..

kalo ikutkan.. transfer kdt rm1 hnya akan tmbh ari valid utk sehari je @ 24 jam. tp smpai arini stil bleh gune lg.. takpela.. celcom nk bg valid lebih sikit kot.. mcm tu laa gua pk. sambil2 melepak dpn astro td, tgn ade laa gatal2 sket. Pantas ku dail *124# utk cek balance brape lagi. Betmen terkujat ! terperanjat ! keliru ! excited ! warghhhhhh2…. gile ah …. msg balance kredit tu tertulis cenggini :

Balance 013-2005879: RM3.38, valid until 24/07/2013, tariff plan U.O.X

wahahahaha…. gile kn celcom ni ! mujur la die tmbh tarikh valid je.. kalo die tmbh duet skali? huh.. mati kegembiraan aku kat dengkil nih.. hahahahaha.. So, moral of the story : bertukar lah kpd Celcom . 😀




top gear & mcfly
September 1, 2008, 6:06 pm
Filed under: betmen n the movies

top gear adalah tv show yg sgt syok ! bnyk gak aa episod top gear yg aku dh tgk..even though scare terang terangan nye bab2 krete ni aku lemah sket.. tp mmg interested gle dgn tv show nih.hosted by james, jimmy n hammond. kalo x silap aa.. selain bercakap pasal krete. diorg ade satu episod spesel. salah satu episod dlm top gear menyebabkan aku layan band mcFly.

mcfly cover album

utk keterangan lanjut.. tgk je aa youtube kat bwh ni.

creative ok. kewl. simple. lirik die agak klakar aa.. cube aa dgr btol2 .. kalo x dpt tgkp gak, g bace komen org kat youtube.

ok chiao. enjoy!