tHat tHiNg i d0


Kuiz Penonton di Rumah Roda Astana
May 8, 2009, 12:38 pm
Filed under: betmen n kisah2 penghilang stress

TAIPING-Pengacara Roda Astana yang ditayangkan di TV13 hari ini membuat kejutan apabila membuka soalan kuiz penonton yang penuh kontroversi. Beliau mewar2kan perkara tersebut kepada media dalam sebuah temuramah eksklusif di Hotel Palace of Silver Surfer berhampiran Taman Tasik Taiping. Beliau mengharapkan ada individu yang berjaya menjawab soalan tersebut sekaligus membawa pulang hadiah lumayan yang ditawarkan.

Soalan kuiz penonton di rumah Roda Astana minggu ni berbunyi seperti berikut.. Seorang lelaki kerabat diraja menaiki sebuah LRT, sebuah pesawat penumpang Malaysia Airlines dan sebuah kapal laut kontena untuk ke “Tanah Merah”. seorang wanita turut sama menaiki ketiga-tiga kenderaan tersebut.

Klue 1: wanita tersebut sama sekali tidak mempunyai bau2 bacang dengan owner blog ini

Klue 2 : ketiga-tiga kenderaan dikatakan bergerak ke kiri sepanjang masa.. jangan sebarangan menggunakan teori pita detik dan troli fizik form 4 untuk menyelesaikan soalan ini.

Klue 3 : sila jangan tnya org yg pernah jawab. kejujuran itu tanda kemachoan.

Soalannya… Berapakah harga yang perlu dibayar oleh lelaki dan perempuan tersebut untuk tiba ke destinasi ?

Sila tinggalkan jawapan dibahagian komen. Penyertaan anda di kira batal sekiranya tidak menyertakan tagline ” Saya selesaikan Betmen.. ” sebelum jawapan anda. Ingat ! Markah gaya ketika menyebut tagline turut mempengaruhi pemarkahan juri.

Pemenang bakal membawa pulang sebuah CD game online. btol x tipu.. hadiah amik sdri ye.. xde delivery.. time kasih..



Aku dan Intern
May 6, 2009, 3:15 pm
Filed under: Uncategorized

Jun 2009..

Seorang jejaka turun dr motornye..

motor betmen

helmetnye di bukak dr kepala penuh bgaya..

helmet betmenop.. ada dua helmet.. takpe.. spare utk pembonceng..

laptop canggih ruvo dan dokumen2 pejabat tersisip rapi dlm beg laptop canggih yang dibimbitnya..

laptop ruvo betmen

dgn penuh stylo lengkap dgn sut ke pejabat , langkah penuh keyakinan di atur.. langkah segak tanda bersedia menghadapi pancaroba dunia telekomunikasi yang berkembang pesat.. cewaaahh..

sut betmensambil mendongak ke arah bgnn dihadapannye…

.

.

.

.

.

.

.

oh.. TM Aloq Staq .. haha..

menara tm as

bukan kat sini pun.. aku cr gmbr x jumpe.. ni menara telekom aloq staq.. x jauh laa dr tmpt aku kene intern tu..  aku mintak kulim.. dpt sini.. layan laa.. mana2 pn boleh.. wuuuuu… tp x leh ulang alik ngan kulim… 2 jam kot… kne carik rmh.. aiyayayayayayayayaya…