tHat tHiNg i d0


Aku paham..
July 16, 2009, 3:31 am
Filed under: betmen n kisah2 penghilang stress

sunyi sepi je teka teki aku tu xde yg nk jawab..

…………………………..

x pe..

aku paham..

korg x tau jwpn kn? haha.. hins.. kembang idung bangge..

aku bg tau je laa ye..

jap nk upload..

sepuloh hengget..

“saya selesaikan betmen … RM10..” aku tnye.. aku yg jwb.. gile.

……………………………………………………………………………………..

ok. chiao..

nk g smbg merajuk. dem.



Kuiz Penonton di Rumah Roda Astana
May 8, 2009, 12:38 pm
Filed under: betmen n kisah2 penghilang stress

TAIPING-Pengacara Roda Astana yang ditayangkan di TV13 hari ini membuat kejutan apabila membuka soalan kuiz penonton yang penuh kontroversi. Beliau mewar2kan perkara tersebut kepada media dalam sebuah temuramah eksklusif di Hotel Palace of Silver Surfer berhampiran Taman Tasik Taiping. Beliau mengharapkan ada individu yang berjaya menjawab soalan tersebut sekaligus membawa pulang hadiah lumayan yang ditawarkan.

Soalan kuiz penonton di rumah Roda Astana minggu ni berbunyi seperti berikut.. Seorang lelaki kerabat diraja menaiki sebuah LRT, sebuah pesawat penumpang Malaysia Airlines dan sebuah kapal laut kontena untuk ke “Tanah Merah”. seorang wanita turut sama menaiki ketiga-tiga kenderaan tersebut.

Klue 1: wanita tersebut sama sekali tidak mempunyai bau2 bacang dengan owner blog ini

Klue 2 : ketiga-tiga kenderaan dikatakan bergerak ke kiri sepanjang masa.. jangan sebarangan menggunakan teori pita detik dan troli fizik form 4 untuk menyelesaikan soalan ini.

Klue 3 : sila jangan tnya org yg pernah jawab. kejujuran itu tanda kemachoan.

Soalannya… Berapakah harga yang perlu dibayar oleh lelaki dan perempuan tersebut untuk tiba ke destinasi ?

Sila tinggalkan jawapan dibahagian komen. Penyertaan anda di kira batal sekiranya tidak menyertakan tagline ” Saya selesaikan Betmen.. ” sebelum jawapan anda. Ingat ! Markah gaya ketika menyebut tagline turut mempengaruhi pemarkahan juri.

Pemenang bakal membawa pulang sebuah CD game online. btol x tipu.. hadiah amik sdri ye.. xde delivery.. time kasih..



cool cup !
September 17, 2008, 8:43 pm
Filed under: betmen n kisah2 penghilang stress

wew. aku jumpe gmbr ni kat deviant art. antara packaging design yg paling popular ah ni. no wonder laa kan . sape2 tgk pn mesti suke. cool gile. kalo budak2 tgk sah2 laa diorang nak. orang besar pn same je aku rase. bleh simpan buat koleksi. kan?

heh. name die pn best. CUP PETS . haha. kalo ade bentuk batman ngan superman kan bagus.

hahaha.

nanti name cup tu akan jadik ape?

CUP BAT ?

mcm cap ubat je.

yg ni pn best gak. tp praktikal ke? buah sebijik tu pn nk kene ade bekas khas?



solve it superheroes!: Mr. E case files.
July 18, 2008, 6:06 pm
Filed under: betmen n kisah2 penghilang stress

Dalam satu misi menangkap penjenayah bernama Mr.E, 3 orang polis sebaliknye menjadi tebusan.

Mr. E ni penjenayah yang kewl.. ala2 Joker dlm movie Batman : The Dark Knight yang aku tgk mlm tadi.. ( hoho.. ) Mr. E terkenal sbb suke bagi teka-teki kat tebusan2 die.. kalo dpt jawab.. tebusan tu selamat..

Ok.. selepas di tgkp.. ketiga2 polis tu di tutup mata dan di dudukkan kat tiga level tangga yg berbeza mengadap arah yang sama.. maksudnya si polis A kat anak tangga paling atas.. polis B kat anak tangga yang tengah dan polis C anak tangga paling bawah.. mereka di pakaikan dengan satu topi setiap orang.. Ok, skrg polis dh bleh bukak mata. Secara logiknya, polis A yg d atas sekali boleh nampak 2 polis yang duduk di tangga level bawah.. polis B bleh nmpk polis C tapi x nampak polis A. dan sebab polis C duduk paling bawah, polis C x nmpk 2 polis kat atas tu.

Soalan teka-teki Mr.E berbunyi begini : Setiap polis dipakaikan topi. warna topi yang dipakai oleh mereka ialah : 2 polis bertopi hitam dan satu polis bertopi putih atau 2 polis bertopi putih dan sorang bertopi hitam. setiap polis dikehendaki meneka warna topi mereka sendiri tanpa bantuan komunikasi mulut, body language, catatan kertas, reflection dr mirror dan sebagainya.. yang perlu mereka gunakan ialah logik pale otak mereka sdri.. berdasarkan posisi masing2, kesemua polis akan keliru untuk meneka warna topi sendiri. tetapi, selepas sekian lama berfikir, polis B yang duduk di anak tangga yang tengah berjaya meneka warna topi sendiri.

Macam mana dia bleh teka? kalo ikutkan kedudukan.. polis B cuma nampak warna topi polis C yg duduk di bawah. topi die sendiri.. dia x tau kaler ape.. kenapa plak polis A yang duduk atas sekali x dapat jawab?

Mr.E



scene 2
July 10, 2008, 11:10 am
Filed under: betmen n kisah2 penghilang stress, betmen n life

suasana bising2 dlm bas anamalai.. bas baru je bergerak dr seri negeri.. masing2 muke letih tp rancak lg dok melalak n men gitar..

Cik F : alamak !!! mane tag aku? weh.. tlg aku carik weh..

Betmen : jap.. aku suluh pakai hp… ko carik bwh krusi tuh..

Cik F : takde.. alaaaaaaaaa…. mane nih … warghhh2… ( cik F mule x sng duduk )..

pencarian terhenti seketika… perhatian cik F mula tertumpu kpd bende len.. tibe2..

Cik F : eh.. dh jumpe.. haha..

agak2 korg kat mane die jumpe?

A ) bawah krusi

B) bawah bas

C) kat leher die je.. cume tag tu terpusing ke blkg bdn.. haha..

p/s : haha..



scene 1
July 10, 2008, 11:02 am
Filed under: betmen n kisah2 penghilang stress, betmen n life

Suasana kelam dalam bas sekolah anamalai.. ade yg tido.. ade yg blom..

Bas dlm perjalanan pulang dr melaka ke cj lps MMU Awards.. pukul brape pg dh time tu.. dlm mamai2..

Cik X : kat mane dh ni?

Betmen : Bas berenti jap.. Tapah

Cik X : ooo.. ( terime jwpn tu dgn hati penuh percaya )

Betmen : haha..

p/s : gurau2 je..



THEME SONG
June 20, 2008, 5:06 am
Filed under: betmen n kisah2 penghilang stress, betmen n life, betmen n skool

That thing you do – The Wonders

Stylo gile rmbt masing2.. haha.. Selain the wonders… lagu2 beatles, queen, etc pn sedap gak d layan..

first week sem ni bley laa nk update2 slalu kn.. sem ni ngan mini project lg.. hoho.. doa2 sem ni berjalan lancar.. pas2 ade debat alam sekitar kat ums, ( yay!! bleh naik flight!! ) pas2 convofest pn ade keje gak.. tp smpai skrg taktau pape lg nk buat.. ( wargghh!! ) dan mcm2 lagi.. tapi papehal pn.. kite enjoy duluuuu!!!

foot note the wonders : korg perasan x ade tom hanks dlm video clip tu? ke org len?