tHat tHiNg i d0


hehe.. ayat baik punyo.
August 9, 2009, 9:15 am
Filed under: betmen n skool

kisah budak asrama

4 hb 7 2009. gmbr kat papan kenyataan tepi DS maktab. hehe..

dr dulu smpai skrg x berubah2 perangai budak2 asrama.. kalo buat ayat cenggini memang sah2 dak f4 je laa yg dtg.. haha…

Advertisements


cita-citaku..
July 16, 2009, 3:11 am
Filed under: betmen n life, betmen n skool

dulu kecik2 mase skolah rendah.. zaman main ligan2 dengan diana abu bakar anak pencen askar yg comel, aku ada repot kad saiz besar.. lagi besar dr saiz A4.. [ ade skali tu member lari2 tersangkut akar pokok, tersembam kpale direct ke krusi batu.. dem.. seram.. terus aku krg berlari.. haha.. alasan..]

dlm tu bertulis segala macam benda.. rekod peribadi.. masalah peribadi.. markah ekjem dan segala macam hal.. termasuk jugak laa pujian dan galakan2 bernas dr cikgu2 . .

kalo markah rendah bunyi nye cenggini..

” tingkatkan usaha… perlu lebih bertanya”

kalo markah nye sedang2..

“seorang pelajar yang rajin dan berpotensi.. usaha lagi..”

kalo markahnye tahap gaban super power renjes..

“tahniah.. usaha tangga kejayaan”

brape bnyk usaha daa…

……………………………………………………………..

tp yg penting dlm repot kad yg besar gedabak tu ade slot yg wajib kene isi bile cikgu panggil ke depan hujung2 penggal dekat nk cuti skolah.. eh.. ke awal2 stat skolah.. ah.. bedal.. aku punye cite.. mane2 pn same je..

bahagian cita-cita :

1-……………………

2-……………………

3-……………………

yg pasti kalo buat kaji selidik.. top ten carta mesti masuk mende2 ni..

– dokter, saintis, polis, askar,bomba,cikgu,ustad/ustazah,juruterbang dll..

pelik.. xde pulak yg nak tulis jadi FA (awan dania xde lagi kot time tu).. takpun nk jadi petani moden.. maklum laa time tu bukan zaman “pertanian itu perniagaan” kot..

aku? haha.. aku mmg budak tipikal.. jwpn slalu aku polis, doktor dgn bomba..

masuk penggal lain.. tukar lagi.. smpai laa habis skolah.. yg pastinya.. satu pn tak tetap.. org kecoh nk jd saintis.. aku pn sebok nk join.. org kata doktor gaji besau.. aku pn nk jadi .. adoiyai.. gile x tetap pendirian..

skrg.. buku tu pn dh hilang ke mana… rasanya lesap time banjir.. maknenye gmbr size pasport aku time sikat tepi rapat, pipi kembung, muka x bersalah, mata kuyu (hoi.. korg nk kutuk aku kan? ceh).. hilang bersama air lumpur paras lutut..

kalo di tanya sekarang.. hampeh.. x decide2 lagi nak kerja apa.. choice pn mcm x banyak je.. lupekan je laa cite2 top ten dulu2 tu.. teringin juge nk pakai uniform smart navy, pilot x pon doktor mcm kawan2 len.. tp itu rezeki masing2 laa kan.. pakai baju biru telekom pn rezeki jugak.. haha.. mana laa tau untung2 kot dato’ zamzairani pencen esok lusa dia nak bagi jwtn dia kat aku.. hehe.. haiya.. kuat berangan..

jgn risau.. aku bkn nye rajin tulis pnjg2.. ni gile meroyan sebab x tau nk buat ape di opis.. hari-hari tunggu bile opis hour nk abis.. tgh hari yg pntg balik lunch kat rumah.. pergh.. heaven nye lauk di rumah..

sekian .. babai bebeh..



UUUUUUUUUUUUUUUUUU
November 20, 2008, 4:35 pm
Filed under: betmen n life, betmen n skool


wahahaha..

entry ini dijangka x menggnakan hr p diatas…

keyboard laptop semakin sengal

harap maklm

kn dh kate..

belia benci hrf

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:9nWGU0J0roOd0M:http://www.perspexletters.co.uk/stainless-steel-letter-u.jpg

yg pntg ak nk kabor kat kome2 sme..

– mingg ni ak dh register ghazal ” ya a a

– det ytm dh mask..

– akhttp://tbn0.google.com/images?q=tbn:9nWGU0J0roOd0M:http://www.perspexletters.co.uk/stainless-steel-letter-u.jpg nak jimat d et beli kamera/hp

psiko x entry kali ni? mcm penjenayah mintak ransom kn? mahahahaha

sem ni mesti

yeah.. azam biase tiap2 sem. kamon sir gobi. kamon la sir deepak.

bagi betmen untk sbjek

ANTENNA & PROPAGATION.



25 Sept seems so far away.haha..
September 21, 2008, 10:21 pm
Filed under: betmen n life, betmen n skool

Yesterday all my troubles seemed so far away.
Now it looks as though they’re here to stay.
Oh, I believe in yesterday.
Suddenly, I’m not half the man I used to be.
There’s a shadow hanging over me.

And…

And it’s breaking me down
Watching the world spin round
While my dreams fall down
Is anybody out there?

It is breaking me down
No more friend around…
And my dreams fall down…
Is anybody out there?

All I have to do
Is think of me and I have a peace of mind
I’m tired of looking round rooms
Wondering what I’ve got to do
Or who I’m supposed to be
I don’t want to be anything other than me

can you guess from which song they come from?                                                                                              tolong laa layan aku. haha..

note : depressing week



i wanna go home..
September 16, 2008, 9:41 pm
Filed under: betmen n life, betmen n skool

lambatnye nk cuti. serabut kepale lutut sementare tunggu tarikh hntr asgmnt.. tarikh presentation nk sampai. huhu.. pas2 bleh balik.. naik train kali ni.. yahhhhaaa…. ari ba angre2…

lagu ni ditujukan kepade semua makhluk2 mmu yang sangap nak balik cuti raye. walau d mane jua kg anda cthnye putrajaya, jalan semangkuk empat taman istimewa, kulim bandar techno, bukit mertajam yg bajet best, kg tongkang pecah yg x de dlm google earth mahupun manir d kuale terengganu, gombak, kangaq, dan aloq staq, terime lah ucapan selamat struggle buat assignment sblm balik cuti. selamat berhari raye dgn notes. dan semoge selamat sampai semula ke kota metrofulus cyberjaya untuk menduduki exam. jgn buat alasan tiket bas xde plak ye. haha.. eh lupe. lagu yg ditujukan kepada anda semua ialah dr michael buble, yakni salah seorang penyanyi kegemaran betmen. hampir semua lagu die ade dlm playlist winamp. lagunye bertajuk home. walaupn lirik lagu ditujukan kepade awek nya yg berada jauh d kampung, tapi ttp sesuai utk korang semua layan blues karat sangap nk balik kg. sekian. selamat enjoy !



Debat Alam Sekitar 2008
July 30, 2008, 4:18 pm
Filed under: betmen n debat, betmen n skool

Lokasi : Universiti Malaysia Sabah, Kota Kinabalu. Tarikh : 25-30 Julai 2008.

Keputusan :

MMU vs UMT —> mng 3-0

MMU vs USM —> mng 3-0

MMU vs UUM —> mng 3-0

MMU vs UiTM —> klh 1-2

MMU vs UPSI —> klh 2-1

MMU vs UTM —> klh 3-0

haha.. sapa x kecewa beb.. hari first menang 3 match “straight dont belok2” .. tapi hari 2nd sebaliknye.. yang paling mengecewakan, betmen dan rakan2 tersingkir dr top 8 utk layak ke suku akhir selepas sekadar menduduki tangga ke-9 keseluruhan dr 24 yg bertanding.. U can say what U want..

champion : UiTM menewaskan UIAM di final.

top 8 ( bukan mengikut urutan ) : UiTM, UM, UTP, UTM, UPSI, USIM,UIAM, UMS.

* gmbr akan d upload kemudian. betmen letih sudah..

* kapal terbang ciptaan manusia yang mengagumkan. putih sang awan dan kilau sang suria mewarnai tingkap flight.

* Sabah mmg unik, ciptaan Tuhan yang hebat

* Wang terbang melayang dek rambang mata. bleh ke survive sampai bulan 10 nih? wuuu..

nota kaki, stewardess sukhdev kaur yang tinggi lampai & steward ku abie yang sentiasa tersenyum : sit back, relax and enjoy your flight. =)

– yela2.. aku excited naik kapal terbang.. ade masalah? ahaha..



jom join oih..
July 16, 2008, 1:07 pm
Filed under: betmen n skool


Assalamualaikum and very good day to all,

On behalf of SRM high committees, i would like to announce that our
1st event for SRM 0809 is MMU Charity Futsal 2008. The details of the
program are as follows:

Date: 23 & 24 August 2008 (Saturday & Sunday)
Time: 8:00am-7.00pm
Venue: Sports Planet Sunway (Subang Grand)

For anyone that interested to join this program please email my friend “incik mansur” at:
mansur_2012@ yahoo.com.

*Baik korg join.. tgk name pn dh best dh.. charity dowh.. kalo x mo join pn.. esok2 bile dh bukak penyertaan   korg kene join.. tu je option yg ade.. no choice arr.. komiti atau peserta!!  hoho…