tHat tHiNg i d0


who is the mole??
November 22, 2008, 4:50 pm
Filed under: betmen n the movies

hoho. the mole ni..

reality show yg dh lame . mesti ramai yg x tau, x pnah dgr or dh lame lupa..

season 1 tv show ni start tahun 2002 if i’m not mistaken.

sbb  smlm mimpi ngarut so pagi2 lg dh streaming siri ni utk season 1. pergh.. hbs satu season pagi tu. haha

# mimpi ape mlm td??  ::: mimpi ajar org kawad dlm kadet polis. haha.. aku yg ajar tu.. x bleh blah. pas2 siap pakai uniform lengkap. marah2 org. padahal x pnh2 plak aku join pape jenis kadet.

iklan jap :

1- sekolah rendah – pengakap

2- menengah rendah – pbsm

pbsm

3- menengah atas – silat

variasi kne ade bai .. haha..

ok2.. back 2 the mole. critenye mcm ni.. 10 stranger bersaing sesama diorg utk rebut up to 1 million usd.

carenye ialah every week diorg kne complete 2 ke 3 task. each task akan contribute duet dlm satu tabung yg hanya sorg je bleh menang. iaitu sape yg bleh teka siapa the mole.

one of them adelah the mole. the mole btanggngjwb sabotaj usaha diorg utk completekan task tanpa dpt di cam oleh team mate yg len.

so every week, masa execution time, setiap diorg kne jwb soalan berkaitan the mole yg diorg suspek.

org yg plg bnyk slh teka pasal the mole kne execute keluar dr game.

bnyk laa twist mcm mane nk kelirukan contestant ttg identiti the mole yg sbnr.

bg sape2 yg minat crite yg kne solve puzzle, kne manipulate org, kne pandai bace gerak geri org etc. this show is a must la.. besar kemungkinan org yg minat survivor akan minat crite ni.

streaming je laa kat youtube. season 1 ade 9 episod. each episod split 5 bahagian kat yotube tu.

kat bwh ni cth episod 1 part 1 season 1 the mole versi US.

Advertisements


lakaran2 joker
November 9, 2008, 2:55 pm
Filed under: betmen n the movies

sebelum konsep joker yg korg tgk kat muvi tu, mcm2 lakaran diorg buat utk watak joker.

lg scary dr yg dlm muvie tu aku rase. except yg pakai baju kaler purple ni.

macam joker versi org kaye je. haha..

kalo mcm ni plak? haha.. maunye ramai yg x makan mcD sebulan.

more sketches, pictures and exciting things related to batman film ?

visit : http://www.batman-on-film.com



top gear & mcfly
September 1, 2008, 6:06 pm
Filed under: betmen n the movies

top gear adalah tv show yg sgt syok ! bnyk gak aa episod top gear yg aku dh tgk..even though scare terang terangan nye bab2 krete ni aku lemah sket.. tp mmg interested gle dgn tv show nih.hosted by james, jimmy n hammond. kalo x silap aa.. selain bercakap pasal krete. diorg ade satu episod spesel. salah satu episod dlm top gear menyebabkan aku layan band mcFly.

mcfly cover album

utk keterangan lanjut.. tgk je aa youtube kat bwh ni.

creative ok. kewl. simple. lirik die agak klakar aa.. cube aa dgr btol2 .. kalo x dpt tgkp gak, g bace komen org kat youtube.

ok chiao. enjoy!



Skill2 WANTED
June 28, 2008, 2:27 pm
Filed under: betmen n the movies

wanted

Cast : James McAvoy,Angelina Jolie, Morgan Freeman etc

Beberape hari lepas, sempat melayan movie Wanted kat Mines.. hasilnye aku dpt blajar beberape skil baru

dr crite ni.. haha..

1. utk tujuan psiko, gune laa stapler utk buat bising kat telinge org yg nk d psiko

2. lempang gune tgn x cukup kewl.. gune lah keyboard..

3. yg plg penting, skil tembak ade lencongan.. ataupn tembakan dr angle yg gile impossible

dlm bntk bulatan.. haha..

Overall rating for crite ni.. aku bagik

A-

sebabnye.. org plg jht mati simple sgt.. ape ke bodo nye g serah diri serang kat opis hero.

angelina jolie cam biase ttp hot walaupn dh nmpk tande2 watak2 tua lg sesuai.. haha..

hero last2 br nmpk kewl..

tp jalan crite best.. skil yg len dr yg len..

chiao !

W A N T E D



Runaway Jury
April 25, 2008, 7:26 pm
Filed under: betmen n the movies

baru je abis tgk muvi Runaway Jury.. sebuah movie yg d adaptasi dr novel john grisham..
antare novelist terfemes kat dunia.. genre movie ni.. thriller..

Awesome giler beb.. x bley blah die punye best..
ya2.. fine.. cite tu citer lame.. outdated..
xde hal laaa.. layan cite lame yg best lagi layan.. dr tgk wayang kat panggung yang blm tentu best.. kan2?
hehe..

anyway Runaway Jury ni cite pasal ade sorg mamat ni appointed as a jury dlm satu trial pasal
kes penggunaan senjata.. dlm cite ni mamat ni blakon sbg juri ke – 9.

cite ni awal2 dh menarik.. mcm mane mamat yang name nicholas (john cusack) manipulate judge utk dpt
tmpt sbg sbhgn juri2 yg buat kptsn..

pastu.. dgn kddkn dia sbg juri.. nicholas melalui awek nye yg cun, marlee(rachel weisz) offer peguam bela ngan pendakwaraya
kes ni utk dpt kn duet.. nick n marlee buat peguam2 ni pcaye yg nick bley control decision sume2 jury tu laa..

dalam cite ni.. pendakwa raya x brape pntg sgt watak nye.. tp yg memainkan watak utame ialah seorg pakcik tua
yang blakon sbg agen utk select juri on behalf of pendakwaraya.. dengan kebolehan die bajet personaliti seseorang
pakcik ni dgn yakin nye aa pcaye yg juri yg d plh kedua-dua side peguam akan memihak kpd pendakwa raya..
aku cite balik mmg arr x best je bunyik nye.. mane nk reti cite balik.. korg g aaa tgk sdri.. cite sume kang.. ade plak yg x rase saspen.. haha..

crite ni sgt menarik bg aku sbb :

1- crite ni buat aku kagum dgn kebijakan manusia yg buat crite ni.. sampaikan.. aku rase cam nk tpuk tgn bile
hbs tgk .. tp mmg dh tepuk pn.. gle x gile.. lantak aa.. kesah ape kan.. haha..

2- plot saspens terselit kat tmpt yg kene pada masanya.. wlaupn crite ni x de laa meletup2 kerete ke.. ataupn scene
hantu tibe2 muncul dpn mate ke.. tp still.. plot cite die mampu buat korg tunggu nk tau ape jadi pastu..

3- crite yg realistik.. tak melalut ke alam fantasi.. real things happened to real human..

4- lakonan sempoi john cusack.. ngan awek die mmg superb.. bleh byg laa watak tu hidup ats muka bumi ni..
watak nicholas tu kalo ikutkan die just seorg pekerja kat kedai game je pn.. tp personaliti die as a juror .. die punye
muke innocent.. mmg laa buat korg rase die plakon yg gifted gle.. marlee tu pn same gak.. watak as marlee tu realistik
.. sbb pe.. walaupn die sbg pompuan yg nmpk sgt tgas.. keras.. dan kuat .. tp pengarah stil tonjolkan other side of her
yg akan bisa buat lu pikir.. apa pasal pompuan ni sanggup buat camtu ????..

5- crite ni bg inspiration kat aku.. inspiration pasal pe? haha.. x ley bgtau..

6- ntah laa.. ape lg sbb nye.. tp aku suke genre thriller.. penuh ngan satisfaction ble cite tu abis.. haha..

ok laa.. tu je kot review runaway jury.. kalo nk tau lebih lanjut.. g laa dload.. or bace version asal dlm buku..
ade sket changes dr buku ke movie.. mengikut incik wikipedia.. dlm buku.. bukan pasal kes syarikat senjata api..
tp pasal syarikat tobacco..


chiao!!