tHat tHiNg i d0


cita-citaku..
July 16, 2009, 3:11 am
Filed under: betmen n life, betmen n skool

dulu kecik2 mase skolah rendah.. zaman main ligan2 dengan diana abu bakar anak pencen askar yg comel, aku ada repot kad saiz besar.. lagi besar dr saiz A4.. [ ade skali tu member lari2 tersangkut akar pokok, tersembam kpale direct ke krusi batu.. dem.. seram.. terus aku krg berlari.. haha.. alasan..]

dlm tu bertulis segala macam benda.. rekod peribadi.. masalah peribadi.. markah ekjem dan segala macam hal.. termasuk jugak laa pujian dan galakan2 bernas dr cikgu2 . .

kalo markah rendah bunyi nye cenggini..

” tingkatkan usaha… perlu lebih bertanya”

kalo markah nye sedang2..

“seorang pelajar yang rajin dan berpotensi.. usaha lagi..”

kalo markahnye tahap gaban super power renjes..

“tahniah.. usaha tangga kejayaan”

brape bnyk usaha daa…

……………………………………………………………..

tp yg penting dlm repot kad yg besar gedabak tu ade slot yg wajib kene isi bile cikgu panggil ke depan hujung2 penggal dekat nk cuti skolah.. eh.. ke awal2 stat skolah.. ah.. bedal.. aku punye cite.. mane2 pn same je..

bahagian cita-cita :

1-……………………

2-……………………

3-……………………

yg pasti kalo buat kaji selidik.. top ten carta mesti masuk mende2 ni..

– dokter, saintis, polis, askar,bomba,cikgu,ustad/ustazah,juruterbang dll..

pelik.. xde pulak yg nak tulis jadi FA (awan dania xde lagi kot time tu).. takpun nk jadi petani moden.. maklum laa time tu bukan zaman “pertanian itu perniagaan” kot..

aku? haha.. aku mmg budak tipikal.. jwpn slalu aku polis, doktor dgn bomba..

masuk penggal lain.. tukar lagi.. smpai laa habis skolah.. yg pastinya.. satu pn tak tetap.. org kecoh nk jd saintis.. aku pn sebok nk join.. org kata doktor gaji besau.. aku pn nk jadi .. adoiyai.. gile x tetap pendirian..

skrg.. buku tu pn dh hilang ke mana… rasanya lesap time banjir.. maknenye gmbr size pasport aku time sikat tepi rapat, pipi kembung, muka x bersalah, mata kuyu (hoi.. korg nk kutuk aku kan? ceh).. hilang bersama air lumpur paras lutut..

kalo di tanya sekarang.. hampeh.. x decide2 lagi nak kerja apa.. choice pn mcm x banyak je.. lupekan je laa cite2 top ten dulu2 tu.. teringin juge nk pakai uniform smart navy, pilot x pon doktor mcm kawan2 len.. tp itu rezeki masing2 laa kan.. pakai baju biru telekom pn rezeki jugak.. haha.. mana laa tau untung2 kot dato’ zamzairani pencen esok lusa dia nak bagi jwtn dia kat aku.. hehe.. haiya.. kuat berangan..

jgn risau.. aku bkn nye rajin tulis pnjg2.. ni gile meroyan sebab x tau nk buat ape di opis.. hari-hari tunggu bile opis hour nk abis.. tgh hari yg pntg balik lunch kat rumah.. pergh.. heaven nye lauk di rumah..

sekian .. babai bebeh..

Advertisements


Kuiz Penonton di Rumah Roda Astana
May 8, 2009, 12:38 pm
Filed under: betmen n kisah2 penghilang stress

TAIPING-Pengacara Roda Astana yang ditayangkan di TV13 hari ini membuat kejutan apabila membuka soalan kuiz penonton yang penuh kontroversi. Beliau mewar2kan perkara tersebut kepada media dalam sebuah temuramah eksklusif di Hotel Palace of Silver Surfer berhampiran Taman Tasik Taiping. Beliau mengharapkan ada individu yang berjaya menjawab soalan tersebut sekaligus membawa pulang hadiah lumayan yang ditawarkan.

Soalan kuiz penonton di rumah Roda Astana minggu ni berbunyi seperti berikut.. Seorang lelaki kerabat diraja menaiki sebuah LRT, sebuah pesawat penumpang Malaysia Airlines dan sebuah kapal laut kontena untuk ke “Tanah Merah”. seorang wanita turut sama menaiki ketiga-tiga kenderaan tersebut.

Klue 1: wanita tersebut sama sekali tidak mempunyai bau2 bacang dengan owner blog ini

Klue 2 : ketiga-tiga kenderaan dikatakan bergerak ke kiri sepanjang masa.. jangan sebarangan menggunakan teori pita detik dan troli fizik form 4 untuk menyelesaikan soalan ini.

Klue 3 : sila jangan tnya org yg pernah jawab. kejujuran itu tanda kemachoan.

Soalannya… Berapakah harga yang perlu dibayar oleh lelaki dan perempuan tersebut untuk tiba ke destinasi ?

Sila tinggalkan jawapan dibahagian komen. Penyertaan anda di kira batal sekiranya tidak menyertakan tagline ” Saya selesaikan Betmen.. ” sebelum jawapan anda. Ingat ! Markah gaya ketika menyebut tagline turut mempengaruhi pemarkahan juri.

Pemenang bakal membawa pulang sebuah CD game online. btol x tipu.. hadiah amik sdri ye.. xde delivery.. time kasih..



Aku dan Intern
May 6, 2009, 3:15 pm
Filed under: Uncategorized

Jun 2009..

Seorang jejaka turun dr motornye..

motor betmen

helmetnye di bukak dr kepala penuh bgaya..

helmet betmenop.. ada dua helmet.. takpe.. spare utk pembonceng..

laptop canggih ruvo dan dokumen2 pejabat tersisip rapi dlm beg laptop canggih yang dibimbitnya..

laptop ruvo betmen

dgn penuh stylo lengkap dgn sut ke pejabat , langkah penuh keyakinan di atur.. langkah segak tanda bersedia menghadapi pancaroba dunia telekomunikasi yang berkembang pesat.. cewaaahh..

sut betmensambil mendongak ke arah bgnn dihadapannye…

.

.

.

.

.

.

.

oh.. TM Aloq Staq .. haha..

menara tm as

bukan kat sini pun.. aku cr gmbr x jumpe.. ni menara telekom aloq staq.. x jauh laa dr tmpt aku kene intern tu..  aku mintak kulim.. dpt sini.. layan laa.. mana2 pn boleh.. wuuuuu… tp x leh ulang alik ngan kulim… 2 jam kot… kne carik rmh.. aiyayayayayayayayaya…



Reply to Mai ex plkn princess halia.. haha..
April 18, 2009, 2:04 pm
Filed under: Uncategorized

aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh.. x kire.. plkn best kot.. sape srh masuk princess halia tu.. haha.. saploh sebab plkn aku best :

1- tepi laut ye.. keje main air je.. then trainer aku kaki pemalas buat aktvt ptg2.. so.. mari bersantai2 tepi laut smpai muak.. main kayak.. main rakit tayar dsb

2-ehe.. xde org kenal aku .. yes2.. solo molo..

3-buleh jalan2 merata2 pelusuk langkawi tu.. naik bas pn ade escort polis.. skang sape ajak aku g sane.. aku bersedia untk rejek.. xde pape pn sebenarnye lgkawi tu… gile kerek kan?

4-trainer aku majoriti suke berjoget mase senam aerobik.. alahai cerienye pagi2.. yg misai lentik2 tu lg smgt.. nyampah2 gak la.. tp sbb lawak.. layan…

5-kompeni delta aku plg low profile.. haha.. senyap dan simple..

6-aku jmpe manusia yg pelik2 dan ajaib.. cth : bdk cine umor 17 yg gile chubby manje x igt.. siap bawak stok koleksi doraemon dr rumah, bdk singh x ske mandi n x ske pakai sluar bile tido.. bgn2 pagi trus pakai boot masuk line..

7-ade awek india nak jd awek aku siap nangis2…. ade awek cine ajar lagu cintan cintun dgn aku..gile caring x ingat weh.. ( terase hot 3 bulan) haha.

8-bleh bajet pro skali skale sbb modul motivasi kbnykn nye dh katam mase maktab dl.. alahai.. xde game lain ke.. balik2 lukis pulau buat mcm negare baru pastu present..adoiyaii..

9-mase kenegaraan… sori laa nk melepak dlm kelass… kami sembang2 ngan cikgu kat tepi pantai.. gelak2.. layan cikgu aku ni.. pencen polis yg crite die kdg2 aku pn x phm.. haha..

10-o ye.. sini x de lumpur2 bukit ek.. sini ribut pasir dan cuak mase time tsunami.. time roll call emergency dpt tgk bdk2 muke x bersalah pakai baju tdo slmt kan hanger baju ngan bantal drpd bende len.. ye.. btol.. aku x tipu..

p/s :haha.. aku x paham knape ko suke sgt main juggle2 bola tu weh.. itu laa kelas paling x de motif skali.. ade ke dak lps spm di suruh nye main jggle bola.. nk masuk talent show ke ape..

ok.. aku dh lupe cane nk tls blog..lame sgt x bukak.. nnt aku carik gmbr.. haha..

yg bnr..

-betmen beringin beach resort..-



Life is Wonderful – Jason Mraz
January 28, 2009, 6:01 am
Filed under: betmen n life, betmen n music

It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a story
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I’m saying

It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
It takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction

La la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Al la la la la

It takes a night to make it dawn
And it takes a day to make you yawn brother
And it takes some old to make you young
It takes some cold to know the sun
It takes the one to have the other

And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
It takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished

Ha la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is so full of
Ah la la la la la la life is so rough
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is our love
Ah la la la la la

It takes some silence to make sound
It takes a loss before you found it
And it takes a road to go nowhere
It takes a toll to make you care
It takes a hole to make a mountain

Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ha la la la la la life is wonderful
Ha la la la la la life is meaningful
Ha la la la la la life is wonderful
Ha la la la la la life it is…so… wonderful
It is so meaningful
It is so wonderful
It is meaningful
It is wonderful
It is meaningful
It goes full circle
Wonderful
Meaningful
Full circle
Wonderful



POPPPPPPP…. KUIZ!! yo yo anak mami..
January 28, 2009, 5:36 am
Filed under: Uncategorized
  1. Kenapa Tarzan tidak mempunyai jambang?
  2. Kenapa juruterbang Kamikaze memakai topi keledar?
  3. Kenapa cermin pandang belakang x dipanggil cermin tengah atau cermin dalam kereta sedangkan cermin kat tepi kereta dipanggil cermin sisi? cermin sisi pon bleh tgk belakang jugak.
  4. Heart tu hati ke jantung?
  5. Kenapa pembakar roti di’rumah kita mempunyai setting untuk suhu yang tinggi sehingga mampu menghanguskan roti?
  6. kenapa doraemon x bagi alat untuk memandaikan nobita?
  7. Kenapa irama lagu A,B,C,D,E,F,G… dan Twinkle, Twinkle Little Star sama?
  8. Kenapa banyak mak bapak zaman sekarang bagi nama anak panjang-panjang, susah nak sebut dan eja, sedangkan diorang tau nanti menyusahkan anak diorang je mase nk isi borang @ tls name kat kulit depan buku latihan?
  9. Kenapa kita tekan butang remote lebih kuat walaupun kita tahu bateri hampir habis?
  10. Kenapa anda mula berfikir untuk 9 soalan di atas yang tidak sesekali membawa apa-apa perubahan gred @ cgpa anda sem lepas ? haha..

madah pujangga :

” hidup ini bagai remote control yang rosak butang fwd, rewind dan pause, anda yang menentukan channel hidup anda, mereka yang bunuh diri pula bagaikan menekan butang off masa cerita kat tv baru nk mula”

– profesor betmen, majalah mangga edisi terhad jun 1987-



gua mana aku masuk ni???
January 4, 2009, 10:51 am
Filed under: Uncategorized

bersawang abis ah ni.. thp gaban punye pemalas.

huhahuahuahuahau.. nk buek camno.. den kan bisnesman. bz2.

smpai wordpress dh berubah muka pn aku x perasan.

mcm2 nk story mori gori.

later laa.. gue bz hanyut dlm comfort zone. padahal kamis ni dh stat final.

GO MALAYSIAN STUDIES

GO GHAZAL

GO ANTENNA AND PROPAGATION

Yosh!